Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

Ma este rózsaszínbe borul a Balaton – Kivilágítják a Giro d’Italia verseny állomásait

Tradíció, hogy száz nappal a Giro d’Italia magyarországi rajtja előtt az összes olyan településen, amelyet érint a kerékpárverseny, egy-egy emblematikus épületet rózsaszínné varázsolnak.

A Rózsaszín Fények Éjszakájához csatlakozva Tihanyban január 26-án 17 óra után kapcsolódnak fel a fények a hajóállomáson, ezzel hivatalosan is elindítva a visszaszámlálást a május 8-án délután várhatóan 17 óra körül a településen is keresztülhaladó verseny rajtjáig, írták Tihany hivatalos Facebook-oldalán.

18 órakor ünnepi fényeket kapnak Balatonudvari templomai is, erről Balatonudvari, Fövenyes Facebook-oldaláról értesültünk. Balatonfüreden Vaszary Villa pompázik rózsaszínben szerdán este 18 órától 20 óráig, írta a Balatonfüred.hu.

A Giro d'Italia kerékpáros körverseny harmadik, egyben utolsó magyarországi, 201 km-es szakasza érinti majd a Balatont, amikor Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig tekernek majd a versenyzők.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Balatonfüredet is bevették a díjnyertes burgerek – Kipróbáltuk a Grøenk Delit

A faszenes grillen készült ételek, a burgerek és a sztékek vannak a főszerepben, de néhány füstös ízzel megkínált klasszikust is kipróbálhatunk.

Látnivalók & kultúra

Egyre magasabb falak, ideiglenes kilátó: Így halad Zádorvár helyreállítása

Tovább halad a Pécsely közelében található Zádorvár állagmegóvása. Az ideiglenes kilátó marad, bizonyos falszakaszok magasabbak lettek, és az eredeti alapján készített konzolköveket is beépítették.

Neked ajánlott

A