Június 9. és 12. között a Balaton mellett minden a filmekről fog szólni, ugyanis ekkor rendezik meg a Magyar Mozgókép Fesztivált, ahol három városban – Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban –, kilenc helyszínen közel száz magyar filmet láthatunk. Almádiban egy igazán autentikus helyszínen, a Wesselényi strandon élvezhetjük majd a vetítéseket, az utánozhatatlan kertmozihangulatot a jobbnál jobb filmek mellett a kényelmes pihenőszékek és a Balaton közelsége garantálja.

Míg napközben a repülő strandlabdák, a gumimatracok hada, a főtt kukorica és a lángos az úr Balatonalmádi Wesselényi strandján, addig délutántól szép lassan átveszik a terepet a filmvetítések. A Magyar Mozgókép Fesztivál Balaton-parti helyszínén a kertmozik hangulata vár minket, ahol a legfrissebb hazai nagyjátékfilmek, animációk, dokumentumfilmek, kisjátékfilmek és a legnagyobb klasszikusok vetítéseit élvezhetjük.

A kora délutáni órákban a gyerekeket animációs filmek szórakoztatják, június 10-én a Kuflik világába kalandozhatnak, 11-én A legendás család, 12-én pedig Bors néni várja őket.

Az animációs és gyerekfilmek mellett dokumentumfilmeket is nézhetünk a strandon, június 11-én például Fekete Istvánról, a 20. századi magyar irodalom egyik legolvasottabb szerzőjéről láthatunk egy portréfilmet. Június 12-én pedig a kiemelkedő sportolóról, Szilágyi Áronról készült, Egy mindenkiért című filmet vetítik.  

Az esti órákban jönnek a közönségkedvenc vígjátékok, krimik és romantikus filmek! Június 10-én Dobó Kata különleges jelmezeket és mesebeli látványvilágot felvonultató moziját, az El a kezekkel a Papámtól! című filmjét nézhetjük meg. Június 11-én Tiszeker Dániel romantikus komédiája, a Nagykarácsony költözik a balatoni strand mellé, június 12-én pedig egy vérbeli krimit láthatunk este, András Ferenc klasszikusát, a Dögkeselyűt, mely új alapokra helyezte a magyar bűnügyi filmet.

Címkék