Összesen 27 vasútállomáson, kiváló művészek előadásában hangzanak majd el magyar költők versei.

Június 4-től szeptember 11-ig összesen 36 vers csendül fel a Balaton-környéki vasútállomásokon. Ezért ha valaki a menetrend bemondása helyett például egy Für Anikó előadásában elhangzó versre lesz figyelmes, ne lepődjön meg.

Reményik Sándor,  Dukay Nagy Ádám, Hartay Csaba, Romhányi József, Nemes Nagy Ágnes, Vajda János, Áprily Lajos, Petőfi Sándor, Kölcsey Ferenc, József Attila, Radnóti Miklós, Ady Endre, Móricz Zsigmond, Tóth Árpád, Szálinger Balázs, Géczi János, Kemény István, Kemény Zsófi, Háy János, Hervay Gizella, Kántor Péter, Áfra János, Sohonyai Attila, Szabó Magda, Juhász Gyula, Szabó T. Anna, Szálinger Balázs, Földes Lívia és Vörösmarty Mihály versei hangzanak majd el a három hónap alatt.  Aki pedig előadja: Csuja Imre, Für Anikó, Gáspár Sándor, Halas Adelaida, Háy János, Holecskó Orsolya, Kálloy Molnár Péter, Korhecz Imola, Likó Marcell, Mihály Péter, Nagy Péter, Őze Áron, Szabó T. Anna, Szarvas József, Szálinger Balázs és Tóth Ildikó. A narrációért Kiss Ernő színművész, a kiváló hangminőségért Köves Marcell, a Hevesi Sándor Színház vezető hangmérnöke felel, míg a zenei szignált zongorán a 9 éves Czompó Botond adja elő.

A helyszínek, ahol pedig hallgatjuk a verseket: június 4-től szeptember 4-ig a keszthelyi, a vonyarcvashegyi, a badacsonytomaji, a révfülöpi, zánka-köveskáli, a balatonakali-dörgicsei, a balatonfüredi, az alsóörsi, a balatonalmádi, balatonfűzfői, a balatonkenesei, a veszprémi, a zalaegerszegi, a sümegi, a tapolcai és a zirci állomáson. Június 4-től szeptember 11-ig a balatonboglári, a balatonszemesi, a balatonszárszói, a balatonföldvári, a zamárdi, a balatonfenyvesi, a balatonmáriafürdői, a balatonlellei, a balatonaligai, a fonyódi és a siófoki állomáson.

Forrás: MÁV Zrt

Címkék