A Magyar Mozgókép Fesztivál június 9. és 12. között, négy napon keresztül vár minket a Balaton mellett a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, szabadtéri vetítésekkel, közönségtalálkozókkal, kiállításokkal, gasztroprogramokkal, június 10-én és 11-én pedig éjszakába nyúló bulikkal. A veszprémi Óváros téren felállított Filmio Fröccsteraszon 10-én Mörk koncertjét élvezhetjük, majd a Csaknekedkislány pörgeti fel a hangulatot, végül DJ Bootsie szolgáltatja a talpalávaló ütemeket, miközben a vásznon Papp Gábor Zsigmond nosztalgikus klasszikusa, a Balaton Retro fog peregni. 11-én pedig a Lanou, a Mitsoura és a Žagar ütemeire bulizhatunk.

Június 9. és 12. között minden a filmekről fog szólni a Balaton mellett a Magyar Mozgókép Fesztiválon, június 10-én és 11-én, pénteken és szombaton a sok filmes program között szuper hangulatú bulikon lazíthatunk Veszprém szívében, az Óváros téren felállított Filmio Fröccsteraszon.

Június 10-én 19 órától a soul és funk alapokra építkező Mörk fog zenélni, akinek 2021 végén megjelent harmadik albumán pszichedelikus neosoul a fő irány, elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témákról szóló dalszövegekkel. Az In The Golden Hour című lemez tehát élőben is megszólal, a hiphopos grúvok, a jazzes és pszichedelikus hangszerelések biztos, hogy el fognak varázsolni mindenkit.

21 órától a Csaknekedkislány fogja pörgetni a közönséget, akikre erős hatással van a '60-as évek beatje, a '80-as évek undergroundja és a 2010-es évek minden kisiklott szerelmi kísérlete, a koncerten különböző zenei zsánerekben merülhetünk el.


A koncertek után beindul a buli, 23 órától DJ Bootsie szolgáltatja a talapalávaló ütemeket: hiphop, basszus, elektronika, scratch, film- és népzenei elemek, csipetnyi komolyzene és nyomokban jazz adja a ritmust.  Ráadásul a Magyar Mozgókép Fesztiválra különleges, eddig még nem látott, hallott programmal készül, hiszen zenéje közben Papp Gábor Zsigmond nosztalgikus klasszikusa, a 60-as, 70-es évek típusfiguráit felsorakoztató Balaton Retro pereg majd mögötte a vásznon.

Június 11-én 19 órától a Lanou fog zenélni, egy olyan zenekar, amely otthonosan mozog a folk, a pop és a világzene határain. 21 órától a Mitsoura pörgeti az ütemeket, akiket a kétezres évek legkarakteresebb magyar world music / etno-electronic zenekaraként ismerhettünk meg. Végül 23 órától a Žagar live actje zárja a bulit. Zságer Balázs és Katona Kati audiovizuális projektje az elektronikus zene és a generatív vizuál izgalmas szimbiózisa, mely szuper befejezése lesz az estének.

A Magyar Mozgókép Fesztivál részletes programjáról itt találtok további infókat. A koncertek belépődíj megváltásával látogathatók. Jegyeket elővételben online itt, vagy a helyszínen lehet vásárolni.  

Címkék