Átadták a Balaton legújabb kikötőjét, ezzel együtt a hajózási főszezon megkezdődött. Idén közvetlen járatok indulnak Siófokról Tihanyba, a Balatonföldvár-Tihany útvonalat pedig meghosszabbították Balatonfüredig.

Átadták a tó legújabb kikötőjét, a Kékszalag Portot Balatonfüreden. A kikötő mintegy 140 vitorlás hajónak és 40-50 kézi hajtású vízisport-eszköznek biztosít helyet. Ezzel együtt július 2-án megkezdődött a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főszezonja. Idén közvetlen járatok indulnak Siófokról Tihanyba, a Balatonföldvár-Tihany útvonalat pedig meghosszabbították Balatonfüredig

Gerendy Zoltán, a vitorlás szövetség elnöke a Kékszalag Port megnyitóján arról számolt be, hogy a kikötő átadásával új korszak kezdődött a hazai vitorlázásban: „Ez nem csupán egy kikötő, hanem találkozópontja a hazai vitorlázásnak. A Kékszalag Port kapuja a vitorlástársadalom előtt nyitva áll, itt otthonra lel a szabadidős túravitorlázó családoktól egészen az olimpikonjainkig mindenki, aki a szél és a Balaton szerelmese. A Magyar Vitorlás Szövetség, és talán bátran mondhatom a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nevében is, hogy ez egy hatalmas lehetőség, ugyanis még többekkel ismertethetjük és szerettethetjük meg sportágainkat” – tette hozzá. 

A teljes beruházás szeptemberre készül el, mely a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósul meg. 

Forrás: MTI 

Címkék