Egy kb. 4000 négyzetméteres terület égett le a szentbékkállai kőtengernél, a gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy nem terjedt még tovább tűz.

Hétfőre virradóra, hajnali 1 körül egy Szentbékkállán nyaraló értesítette a tűzoltókat, hogy lángra kapott a növényzet a Balaton-felvidék egyik népszerű látványosságánál, a kőtengernél – számolt be a Természetjáró.hu Facebook-posztjában, akiknek éppen egy szerkesztőségi tagjuk volt a bejelentő.

Egy kb. 4000 négyzetméteres terület égett le a kőtenger szívében, éppen a híres ingókőnél. A tűz szerencsére nem terjedt át az erdőre, de a nagy szárazságban és az erős szélben ettől még sokkal nagyobb okozhatott volna.

A területen tűzijáték-maradványokat találtak, a Természetjáró.hu így fogalmaz az eset kapcsán: „nem győzzük hangsúlyozni, hogy mekkora felelőtlenség bármilyen pirotechnikai eszközt használni a természetben, különösen most, amikor a kivételes aszály miatt eleve országos tűzgyújtási tilalom van érvényben. Újra kérünk mindenkit, hogy felelősen túrázzon és kiránduljon, mert akár egy eldobott cigarettacsikk is beláthatatlan következményekkel járhat.”

Címkék