A Balaton mellett ősszel sem kell búcsút intenünk a fesztiváloknak, november 4. és 5. között Lovason első ízben rendezik meg a Malomvölgy Jazz Fesztivált, melynek a Séd patak partján található, festői malomház ad otthont. A Márffy Házban és környékén a magyar és a Kárpát-medence népzenei dallamai jazzes körítésben fognak megszólalni, de hallhatunk majd rajzfilmslágereket és balkán zenei csemegéket. Fellép többek között a Gyárfás István Trio, Szirtes Edina Mókus & Nagy János Yancha Duo és számos, tehetséges fiatal formáció.

Lovas község a Balaton-felvidék egyik gyöngyszeme, a Balaton északi partján, a Királykút völgyének kapujában fekszik, Paloznak, Felsőörs és Alsóörs pedig közvetlen szomszédai. Nyugaton az Öreghegy és a Kishegy szőlőskertjei övezik. A két hegy között folyik a Séd, amelynek vize évszázadokon keresztül több malomnak nyújtott energiát. Ezt a részt ma is Malomvölgynek nevezik. A kétnapos fesztivált ebben a festői környezetben rendezik meg a minőségi zene rajongóinak örömére.

Gyárfás István Trió pénteken rajzfilmslágerekkel érkezik, de hallhatjuk a Pániczky András Quartetet is, akik Bartók Béla műveit gondolják újra. Szombaton többek között fellép a Nagy-Babos Rebeka Quartet és Borbély Műhely, akik a jazz, a Kárpát-medencei és a balkán népzenei örökségét ötvözik egy különleges koncert során.


Az eseményre a napijegyek 3000, a bérletek pedig 5500 forintba kerülnek, a Malomvölgy Jazz Fesztiválról itt találtok további infókat, és ide kattintva tudtok jegyet vásárolni.

Címkék