A napokban induló Route du Rhum francia, szóló vitorlásversenyen ezúttal Weöres Szabolcs, veszprémi-csopaki vitorlázó is indul.

A francia Saint Malo kikötővárosban hamarosan elstartoló Route du Rhum szóló vitorlásversenyen eddig még nem indult magyar sportoló. Az első, a Szabi Ocean Racing projekttel versenyző, veszprémi és csopaki kötődésű Weöres Szabolcs vitorlázó lesz. 

A verseny célállomása karibi térségbeli Guadeloupe legnagyobb kikötője, Pointe-à-Pitre. A HUN 23 vitorlaszámú IMOCA60-as hajó már a kikötőben várakozik a további 137 versenyző között. 131 férfi és 7 nő, közöttük 24 külföldi tengerész száll vízre 13 nemzet képviseletében. A több mint 6500 km-es távot a tervek szerint körülbelül két hét (14-16 nap) alatt teljesítheti a magyar vitorlázó. 

A Route du Rhum versenyre jelentkezőknek teljesíteni kellett egy 1200 tengeri mérföldes kvalifikációs vitorlázást is, ezen belül 120 mérföldet minimum 5 Beaufort körüli szélben, cirkálásban kellett megtenni. Az eredetileg november 6-án rajtoló versenyt az időjárás miatt elhalasztották, az új rajtra november 8-án, kedden vagy 9-én, szerdán kerülhet sor.

Weöres Szabolcs ezzel a versennyel a 2024-es egykezes (szóló) földkerülő verseny, a Vendée Globe rajtjához is készül. A Route du Rhum versenyről itt találtok további részleteket.

Címkék