Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

látnivalók & kultúra

Fényfestéssel és hatalmas bulival ünnepelt Veszprém – Képgaléria

Grandiózus nyitóhétvégével ünnepelte meg az Európa Kulturális Fővárosa programév elindulását Veszprém és a Bakony-Balaton régió: kiállításmegnyitókon, koncerteken, családi és szabadtéri bulikon, tánc,- színházi és irodalmi előadásokon, városi sétákon vehettek részt azok, akik csatlakoztak a megismételhetetlen programsorozathoz. Képgalériánkkal idézzük fel a hétvége legemlékezetesebb pillanatait.

Rengeteg programmal startolt az Európa Kulturális Fővárosa Programév. Újonnan nyíló kiállítások, koncertek, családi és szabadtéri bulik, táncelőadások, városi séták szerepeltek a programok között, a Ragyogj! című ünnepi nyitóműsor pedig fényfestéssel, zenével, tánccal idézte meg a királynék városának múltját és jelenét. 
Veszprém nem egyedüli városként, hanem a Bakony-Balaton régió 116 településével közösen viseli az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet, és több mint 300 napon át, közel 3000, rendhagyó helyszíneken is zajló programmal várja a közönséget.

 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Látnivalók & kultúra

3 szemet gyönyörködtető kastély a Balaton környékén

Építészeti remekművek, másik kort idéző terek és tárgyak, legendás szerelmi szálak – három Balaton környéki kastély, amelyek mindegyikre remek példa.

Neked ajánlott

A