Tizenkét magyar zenész és zenekar, köztük az Analog Balaton, Deva és a Jazzbois dalai szerepelnek majd azon a tematikus albumon, amely a Balaton környezeti értékeire hívja fel a figyelmet, és amely a BALATORIUM ökológiai, kulturális eseménysorozat keretein belül jelenik meg 2023-ban. A lemezen való részvételre pályázni is lehet, a nyertes előadó saját szerzeményével csatlakozhat a neves zenészekhez.

A BALATORIUM egy olyan tudományos, meglévő kutatásokat összegző edukációs program, amely kulturális-művészeti eszközökkel mutatja be a Balaton és térségének ökológiai összefüggéseit. A projekt ötletgazdái és a Banana Records most a zene erejével szeretnék minél több emberhez eljuttatni a fő üzenetet, miszerint a Balaton nem csak lakóövezetként, turisztikai desztinációként vagy fesztivál-gasztro célpontként funkcionál, hanem számos élőlény komplex, sérülékeny élőhelye is.

A nemes célhoz több magyar előadó is csatlakozott, és vállalták, hogy egy-egy új dal megalkotásával közvetítik a Balaton védelmének fontosságát. A tervek szerint még idén megjelenik egy tematikus album a Banana Records gondozásában olyan közreműködőkkel, mint Deva, Hegedűs Józsi, Iamyank, a Jazzbois, Mmamt, a Mordái, Onakom, a SunMa, a Wave of Sound, a Wavy és Zalai Richárd.

A lemezkiadó közleménye szerint ehhez kapcsolódóan egy pályázatot is hirdetnek, amelynek keretein belül egy előadó vagy zenekar egy dallal csatlakozhat az előbb említett zenészek sorához, és lehetőséget kap arra, hogy saját szerzeménye is szerepeljen a lemezen. Bárki bármilyen stílusú zenével jelentkezhet, ha szívügyének érzi a Balatont.

Ehhez az Analog Balaton tagjai által a Balatonnál rögzített természeti hangok adnak majd támpontot, amiket a résztvevők szabadon felhasználhatnak:


A pályázatra itt lehet jelentkezni március 15. éjfélig.

BALATORIUMról itt írtunk részletesebben. 
 
A projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával és a PAD Alapítvány és a szabadonbalaton szakmai mentorálásával jön létre.


Címkék