Négy új kültéri találkozópontot alakítottak ki a városban a Lélektér Alapítvány Veszprémgeneration projektje keretében.

A veszprémi Lélektér Alapítvány korábban felmérést végzett a Veszprémben élő, vagy tartózkodó fiatalok bevonásával, és kiderült, hogy nincs a városban elég olyan kültéri helyszín, közösségi tér és találkozási pont, amelyeket a fiatalok magukénak éreznének, és ahol lehetőségük adódik találkozni. A projekt keretében négy, hét önkéntes fiatalból álló csapat jött létre, ők képzésen vettek részt, majd mentorukkal és egy coach támogatása mellett dolgoztak az új közösségi helyszínek megtervezésén és kivitelezésén. 

Összesen négy új kültéri helyszín készült. Az egyik az Autóbuszállomással szemben (az Idősek Otthona melletti zöld területen) egy színpados, hintás helyszín, ahol zenei- és egyéb előadásokat rendeznek majd, és ami piknikezésre is alkalmas.

A Szerelem-szigetre az önkéntesek egy hatalmas szívet álmodtak meg, ami egyszerre funkcionál találkozási és szelfipontként is. 

A Kossuth utca elején megépült Secret Garden egy kis oázis lesz a város szívében. A tervek szerint itt a növényeké lesz a főszerep (ezeket tavasszal ültetik el). Olyan kültéri bútorokat képzeltek el, amelyek alkalmasak hosszú beszélgetésekre, kényelmesek és sokan elférnek rajtuk. 


A Kolostorok és kertek völgyében pedig egy filagória lesz a közösségi programok helyszíne. Itt  ülőalkalmatosságokat is elhelyeznek majd, az építmény mennyezetére pedig a tervek szerint egy mandalát festenek.


2023-ban minden helyszín három eseménynek ad majd otthont. A Szerelem-szigeten például Valentin-napi ingyenes profi fotózás, Bűvész Show és Valentin-napi kvíz várható.

A projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával valósult meg. 

Címkék