25 ország 29 városa mutatkozik be Veszprémben és a Balaton régióban az InterUrbán című, egész éven át zajló összművészeti programsorozatban, amelyet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként rendeznek meg.

Kéthetes váltásokban mutatja be a résztvevő városok kultúrájának egy-egy szeletét InterUrbán programsorozat. Az egy éven át tartó programokat a litvániai Kaunas indította néhány hete. Mike Friderika, a VEB2023 EKF programfejlesztésért felelős igazgatója a február 14-ei sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a bemutatkozó városok között tíz olyannal is megismerkedhet a közönség – például Sevillával és Kingstonnal –, amely az UNESCO Zenei Városok hálózatának a tagja, ahogyan 2019 óta Veszprém is. 

A kanadai Londonból érkezik február 24-én a The Pairs folk-pop együttes, akik a Papírkutyában lépnek fel. Február 25-én Kapolcson, másnap pedig Káptalantótiban lép fel a svéd születésű, Kanadában élő Sarah MacDougall énekesnő. Márciusban Temesvár mutatkozik be, ami szintén idén viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet. Március 2-án a temesvári Perkucigo koncertszínház előadása várja az érdeklődőket a Magyarpolányi Pajtaszínházban, másnap Veszprémben Alira Mun és a Raklap együttes ad koncertet. A program szerint szintén márciusban mutatkozik be Katowice és Liverpool, majd áprilisban Bologna és Újvidék következik.

Forrás: MTI 

Címkék