Újabb fejlesztéseket jelentettek be Tihanyban, jövő tavaszra a Visszhang-domb területe fog megújulni, melyet addigra autómentes övezetté is alakítanak.

„Sétányokat alakítanak ki, díszburkolatokat fektetnek le, átfogó tereprendezést végeznek, kitisztítják a környező erdősávokat, megújítják a zöldfelületeket, új növényeket ültetnek és öntöző-hálózatot alakítanak ki” – írják a Visszhang-dombi fejlesztésekről a Tihanyi Önkormányzat lapjában, a Tihanyi Visszhang februári számában.

A dombon egységes információs táblákat helyeznek majd ki és felújítják a Csokonai utca és a Dózsa György utca közti lépcsőt is. A tervek szerint 2024 tavaszára elkészül a beruházás, ami után autóval már nem lehet majd behajtani a területre. 

Tósoki Imre polgármester azt nyilatkozta a lapnak: „Ha elkészülünk a beruházással, akkor az Apátságtól a Pisky sétányon át az Echo dombig egy látványos, igényes terület fogadja majd az ideérkezőket”.

A fejlesztés 155 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból folytatódik. A képviselő testület februárban dönt az engedélyezési és kivitelezési tervekről, utána indul a közbeszerzési eljárás, a munkálatok pedig a szezon után kezdődnének – teszik hozzá.

Címkék