Balatonkenese és Balatonfüred között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

12 vasúti átjáró épül át a következő időszakban az észak-balatoni vasútvonalon. Balatonkenese és Balatonfüred közötti szakaszon március 29-től április 5-ig és április 11-től 27-ig módosított menetrenddel, esetenként pótlóbuszok kiegészítésével változik a vasúti közlekedés – írja a MÁVINFORM sajtóközleményében. 

A következő vasúti átjárókat zárják le még márciusban:

  • Polgárdi és Csajág állomások között Polgárdinál a Vasút utca vasúti átjáróját félpályán
  • Alsóörs és Balatonfüred állomások között a Balatonfüred, Jókai Mór utcai vasúti útátjárót
  • Balatonalmádi és Alsóörs állomások között a Balatonalmádi, Véghelyi Dezső utcai vasúti útátjárót
  • Alsóörs-Balatonfüred állomások között a Paloznak, Balatoni úti vasúti átjárót 
  • Balatonkenese és Balatonfűzfő állomások között a Balatonfűzfő, Balaton krt. (Fövenyes strandhoz vezető) vasúti útátjárót
  • Alsóörs-Balatonfüred állomások között az Alsóörs, Szerdahelyi úti vasúti útátjárót.

Április 11-től 27-ig Szabadbattyán–Alsóörs állomások között is végeznek majd pályakarbantartási munkákat, emiatt módosul a menetrend, valamint Székesfehérvár és Balatonfüred között szintén pótlóbuszok közlekednek majd.

A jelenlegi felújítások célja, hogy megszűnjenek a sebességkorlátozások a vonalszakaszon, a vonatok megfelelő sebességgel közlekedhessenek, ezáltal stabilabbá és betarthatóbbá váljon a menetrendszerű vonatközlekedés, teszik hozzá.

A kerülési útvonalakról, valamint az április lezárásokról további infókat itt találtok. Az aktuális menetrendi változásokról pedig itt olvashattok.

Címkék