Három nap jazz, funk, pop és soul vár a Paloznaki Jazzpikniken. Augusztus 3-5. között legendás nemzetközi zenészek és formációk mellett a hazai jazz élvonalával és a legújabb, kísérleti zenével is megismerkedhettek.

Teljes a 2023-as Paloznaki Jazzpiknik programsora, a fellépőket az április 12-ei sajtótájékoztatón jelentették be. A fesztivált a női funk-rock és soul basszusgitáros és énekesnő, Nik West nyitja augusztus 3-án. A nyitóestén színpadra lép Rick Astley, aki a Never Gonna Give You Up című slágerről lehet ismerős a legtöbbeknek. Rick Astley 2019-es koncertje után idén visszatér a domboldalra, hogy legnagyobb slágerei mellett kifinomult soul hangzásával varázsolja el a piknikezőket. 

Augusztus 4-én, pénteken az elektronikus zene úttörője, a Thievery Corporation lép színpadra. Aznap este a pop-funk-jazz fusion alapú zenét játszó svéd trió, a Dirty Loops koncertjével folytatódik a fesztivál. Augusztus 5-én, szombaton a Jazzpikniken ad koncertet az acid jazz legfontosabb zenekara, az Incognito. A szombati záróeste a ’80-as évek ünnepelt jazz-funk fúziós bandája, a Level 42 táncoltatja meg a Paloznaki Jazzpiknik közönségét.

A 11. Jazzpikniken a magyar jazzélet színe-java is feltűnik. A 2017-ben elhunyt Fábián Julinak emléket állító színpadon minden évben a hazai jazz jeles művészei lépnek fel, hogy a nemzetközi előadók mellett a magyar jazz élvonala is képviseltesse magát. Többek között olyan művészekkel találkozhatunk, mint a Barabás Lőrinc Quartet, a Sena Dagadub, a Random Trip x 7s presents Vibe Changers x Vavra Bence, a Vanavan, vagy az ODD ID. 

A fesztivál nagy hangsúlyt fektet tehetséggondozásra is, számos ígéretes tehetséget léptetnek fel a színpadokon. Idén az extra látványműsor helyett minden eddiginél több alapítványi támogatást tesznek lehetővé a fesztivál bevételének egy részével. A piknik ideje alatt pedig vezetett e-bike túrákat tart a BalatonBike365 és kerékpáros megközelítésre ösztönzik a piknikezőket is.

További infókat itt találtok a fesztiválról. 

Címkék