Újabb közösségi iroda és többfunkciós tér nyílt Veszprém belvárosában. Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár akadálymentesített új egysége, a ZUG podcast szobával, programhelyszínnek is alkalmas, tágas terekkel várja a szabadúszókat és a közösségi programok vendégeit.

A május végén megnyílt iroda és közösségi tér a könyvtár épületében található, a Komakút téri bejáraton át, egy belső udvaron át lehet megközelíteni. A ZUG nevű többfunkciós teret egy földszinti, korábban raktárként használt boltíves helyiségből alakították ki, a „Lovagterem” elnevezésű projektet e felújított részleg hasznosítására álmodták meg a könyvtárosok. A projekt 15 millió Ft összegű támogatást nyert a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa egyik pályázatán.

A belső udvarból egyből a közösségi irodába érkeznek a látogatók, itt a saját eszközzel történő munkához térítésmentesen biztosítják a wifit, a szkennelést, a nyomtatást és fénymásolást (utóbbiakat korlátozott mennyiségben).

Beljebb egy közösségi tér kapott helyet, melynek elsődleges célja, hogy a 14-20 évesek számára szervezett programoknak (hiphop-, anime-, manga-, képregény-programsorozat, stb.) adjon otthont, és lehetőséget biztosítson a szabadidő tartalmas eltöltésére. A projekt keretében egy podcast szobát is kialakítottak, amit előzetes bejelentkezés alapján lehet használni. 

A könyvtár – és így az új közösségi tér és iroda is – kutyabarát. A ZUG munkanapokon tart nyitva, de előzetes egyeztetés esetén akár a könyvtár nyitvatartásán túl is igénybe vehető.
 
Nemrég beszámoltunk egy másik veszprémi közösségi iroda, a Katedra Coworking megnyitásáról is. 

Címkék

Elérhetőségek

Eötvös Károly Megyei Könyvtár - ZUG 8200 Veszprém, Komakút tér 3. Weboldal