A nyár utolsó napján, augusztus 31-én startolt az első INOTA Fesztivál az egykori, Várpalota közelében található hőerőmű területén. A szeptember 4-ig tartó fesztivál első napján Nils Frahm, a Platon Karataev és Route 8 lépett fel, mutatjuk a képeket!

Szakmai konferenciával nyitott csütörtökön az első INOTA Fesztivál, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt eseménye az Inotai hőerőműben. A posztapokaliptikus hangulatú tereket száznál több zenész, dj, fényművész és vizuális alkotó változtatja egyedi fesztiválhelyszínné az esemény ideje alatt. 

Az első nap kiemelt programja volt az ipari területek kulturális újrahasznosításával foglalkozó, fesztiválnyitó Power of Possibilities inspirációs fórum, este pedig Nils Frahm adott koncertet. A fesztivált a nagyszabású RADIATIONS fényművészeti kiállítás kíséri, de lesznek vasárnap kortárs színház- és táncelőadások, illetve családbarát programok is.

A fesztivál a VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az NVC elektronikus zenei rendezvényszervező kollektíva és a Centrum Production közös projektje. Jegyárak és további infók itt.  

Címkék