Egy közgyűlési döntés értelmében a Bahart megválik a siófoki Vitorlás utcai körforgalomnál található egykori halászati telek nagy részétől, így megszűnik az ingyenes parkoló a területen. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) egyik ingatlanát is értékesítik, ezzel pedig csökken a siófoki szabadstrandi terület.

A Vitorlás utcai körforgalomnál található egykori halászati telek nagy részét a város bérelte a hajózási társaságtól. A terület ingyenes parkolóként működött a helyiek és a turisták számára, írja a Pénzcentrum a Siofok.hu beszámolójára hivatkozva.


Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nemmel szavazott a telekeladásra, de ez nem tudta megakadályozni az értékesítésről szóló döntést, mert az igen szavazatok aránya 88 százalék volt. A Bahart ugyanis néhány éve állami többségi tulajdonba került a tóparti területeken, így Siófok részvényhányada ma már csak 10 százaléknyi.

Nem csak parkoló szűnik meg, hanem csökken a szabadstrandi terület is az Ezüstparton. Egy olyan DRV-ingatlant is értékesít ugyanis az állami vagyonkezelő, amit eddig a város bérelt és szabadstrandként használt.

Címkék