Keresés EN

Ez is érdekelheti

látnivalók & kultúra

A veszprémi vár falára is felmásznak a művészek a város cirkuszünnepén

Formabontó kortárs cirkuszi előadásoknak adnak otthont Veszprém közterei szeptember 17. és 23. között. A Together! nevű cirkuszünnepen 4 ország 25 cirkuszművésze vesz részt, az előadások az adott térre komponálva, a közönség bevonásával jönnek létre. A látványos eseménysorozat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként, a budapesti Inspirál Cirkuszközpont szervezésében valósul meg.

A cirkuszünnepen 4 rendhagyó és formabontó cirkuszi performanszt láthat a közönség Veszprém utcáin, 4 napon, 4 különböző helyszínen, olvasható a Facebook-eseménynél.

Szeptember 17-én 17 órától Veszprém belvárosában adnak műsort a cirkuszművészek, 20-án 19 órától az Óváros tér – Foton Mozi közötti útvonalon rendhagyó cirkuszi városnézés lesz artistákkal, akik faltáncot mutatnak be a várfalon és a Függőkertben. 22-én 18:30 és 20 óra között a Jutasi Piknik keretében az Eleven cirkuszi múzeum című produkciót láthatják az érdeklődők, szeptember 23-án 19 órakor pedig a The Final show – a nagy finálé című előadásra kerül sor a közönség részvételével Veszprém belvárosában.Gallyas Veronika, az eseményt szervező INspirál Cirkuszközpont és a Magyar Zsonglőr Egyesület vezetője a budapesti, Erzsébet téri óriáskeréknél tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Together! cirkuszművészeti sorozat egyediségét az adja, hogy az előadások az adott térre komponálva, a közönség bevonásával jönnek létre, írja az MTI. A veszprémi sorozat nemzetközi csapatában a magyar művészek mellett részt vesznek a Kijevi Cirkuszakadémia művészei, valamint görög artisták a Monokyklo stúdió szervezésében, a művészeti munkát pedig a francia Albin Warette, a toulouse-i cirkuszegyetem drámatanára, színész és színházi rendező vezeti.


Mind a négy előadás köztéren valósul meg, nyilvános próbák, majd esti fellépések formájában, amelyeket a járókelőket bevonó aktivitások kísérnek, a közönség így tanúja, vagy akár résztvevője lehet a művészi alkotásnak. Gallyas Veronika hozzátette:

"A cirkuszi mozgás – a légi- és talajakrobatika, egyensúlyozás, zsonglőrködés – nyelvén szólunk, a különböző látványos függesztések, szerkezetek, szerelések és azokon bemutatott produkciók által mutatjuk meg magunkat".

"A cirkuszi mozgás – a légi- és talajakrobatika, egyensúlyozás, zsonglőrködés – nyelvén szólunk, a különböző látványos függesztések, szerkezetek, szerelések és azokon bemutatott produkciók által mutatjuk meg magunkat".

Cimkék

Hasonló tartalmak

Idén is látogatható Közép-Európa legnagyobb, templomban épített betleheme

?>

A több mint ötven négyzetméteres, Balaton mellett található alkotást idén is megcsodálhatják a látogatók.

A brunchtól a korcsolyázásig – Ilyen egy tökéletes téli nap a Balatonon

?>

Az ünnepi készülődés közben vagy után jól jön egy olyan nap, amikor a Balaton látványa segít egy kicsit lelassulni és kisimítani az idegeinket.

Bezár a kőröshegyi Völgyhíd Konyha & Rét

?>

A tulajdonos betegsége miatt 2024 januárjától bezár a kőröshegyi vendéglátóhely.

Fonyódot már a 19. századi gerillafürdőzők is imádták

?>

A partszakasz adottságait egy itt kiránduló társaság fedezte fel, így idővel Fonyód és Bélatelep lett a jómódú nyaralók egyik bázisa a partszakaszon.

Neked ajánlott

A