Keresés EN

Ez is érdekelheti

Éjszakai élet

Balaton Sound 2024: 30 új fellépő, új helyre költöző nagyszínpad

Közel 30 új név került fel a nemzetközi fellépők listájára, az új helyre költöző nagyszínpadon hajnalig tartanak majd a programok.

Éjszakai élet

A Balaton Sound és az INOTA Fesztivál is bekerült Európa legjobbjai közé

A European Festival Awards díjazottjai közé két balatoni fesztivál is bekerült: a Heineken Balaton Sound és az INOTA Fesztivál.

éjszakai élet

Co Lee, Sisi és iamyank is ingyen ad koncertet Veszprémben

Kétnapos ingyenes koncertsorozat kíséri november 7-8. között Veszprémben a harmadik Music Hungary zenei konferenciát. Az Expresszó, a TEREM és a Papírkutya színpadaira olyan fellépők érkeznek, mint Sisi, Co Lee, bongor, iamyank, Lenkke, vagy Juhász Zoli.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosával partnerségben megvalósuló esemény célja, hogy a Music Hungary Konferencia kiegészüljön egy olyan kétnapos koncertsorozattal, ahol minden évben a legaktuálisabb zenei előadók lépnek fel.

A showcase fesztiválra idén is lehetett jelentkezni. A konferencia közleményében szerepel, hogy a nyílt pályázatra jelentkező 130 zenekar és előadó közül 5-nek biztosítottak helyet a szervezők, míg a többi fellépőt egy 8 fős kurátori csapat javasolta, majd válogatta be a programba.  

A fellépők között lesz a hazai hiphop szcéna két trónkövetelője: Sisi és Co Lee viszi el az Expresszó kiemelt idősávját. Az első napon a Krúbival is közös feat-et jegyző bongor is fellép, aki szövegeiben gyakran beszél a társadalmi visszásságokról. Érkezik iamyank, a Labek & Chrobak duó, és konkoi is izgalmas zenei utazásra invitálja a showcase közönségét.  

Szintén az elektronikus vonalat erősíti a Hundred Sins által életre keltett Cenzúra sorozat egyik gyakori résztvevője, ZORZ. Instrumentális vonalon pedig színpadra lép a TÖRZS poszt-rock zenei világával, a New Fossils nyugtató jazz dallamaivak, vagy a zïp instrumentális hiphoppal és a rappel.
 


A hazai világzenei színtér feltörekvő zenekarai közül alaposan megtáncoltatja a közönséget a Hakumba, Kale Lulugyi és a DUCKSHELL, az alternatív zenei színtérről érkezik a Damara, a Hűvös, vagy a kisbetűs ünnepnapok, de itt lesz Lenkke és Juhász Zoli is.  

A Music Hungary Konferencia & Showcase fókusztémája az idén a MI és TI, azaz a mesterséges intelligencia és természetes intelligencia a zeneiparban. A résztvevők megvizsgálják, hogyan lehet harmóniát teremteni a MI és művészet között, hogyan fordítsa a javára zenei szektor ezt a technológiát.

A koncerteken a részvétel ingyenes. Itt találtok további információt az eseményről és a fellépőkről.    

Cimkék

Hasonló tartalmak

Neked ajánlott

A