Lángossal is bővült a Hungarikumok Gyűjteménye.
„A lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával. A tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós. Hagyományosan a lángost reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával megkenve fogyasztják, mára az édes és sós feltétek legkülönbözőbb fajtáiból választhatunk” – olvasható a kormany.hu-n, ahol október 17-én jelentették be a Hungarikum Bizottság legújabb döntéseit. A lángoson kívül a székelykapu lett még hungarikum.
A Hungarikum Bizottság döntésével 89-re emelkedett a hungarikumok száma, de a Magyar Értéktár elemei is 152-re bővültek, új csatlakozóként a Nyírségben kialakult sajátos szerkezetű tanyatípussal, a bokortanyákkal és zselici hársmézzel.