Másfél hónap múlva lezárul az Európa Kulturális Fővárosa programév Veszprémben és a Balaton régióban. Mutatjuk a hátralévő programokat.

Az adventi és az év végi időszakban is több száz eseményre számíthatunk az Európa Kulturális Fővárosa programév véghajrájában. A VEB 2023 EKF sajtótájékoztatóján ismertették a veszprémi és a Bakony-Balaton régió csatlakozott településeinek eseményeit.

Ahogyan azt már megírtuk, december 8-án jég- és hófánkpályával újranyit a veszprémi Gyárkert Kultúrpark, már Téli Gyárkert néven.

Az adventi időszakban szombaton és vasárnap is lesz Óváros Piac Veszprémben, de az ActiCityben is szerveznek kézműves és designvásárt Portéka néven december 9-10. között. Advent első három hétvégéjén a város katolikus és református templomaiban koncertsorozat vár Fructus Labiorum, vagyis Ajkak gyümölcse címmel. December 11-én este a 25 fős Virginia State Gospel Chorale gospel kórus előadásán is részt vehetünk a Veszprém Arénában. De Ligeti György zeneszerző világhírű örökségét is megismerhetjük a hazai jazz-világ kiemelkedő művészei és komponistáinak köszönhetően december 5-én, az Acticityben. Veszprémben két ünnep között is számíthatunk koncertekre, de az év utolsó napját is utcaünneppel zárhatjuk az Óváros téren Veszprém 20 meghatározó DJ-nek szettjeivel.

Veszprémen túl

November 30. és december 3. között Siófok55 Városnapi forgataggal ünnepelhetjük várossá válásának jubileumát Siófoknak, ezzel párhuzamosan pedig az adventi vásár is megnyílik. Ingyenes programok, koncertek – fellép a Bagossy Brothers Company is –, városismereti séta, de animációs lézershow is szerepel a programok közöttMarcaliban pedig, a Boronkai Kastélyban háromnapos komolyzenei ünnepen hangolódhatunk a karácsonyra december 15–17 között.

A kiállításokat is érdemes figyelni, ugyanis az Egry 140 kiállítást is meghosszabbították február 18-ig. 

Kép forrása: VEB2023 EKF

Az EKF-programfüzetét itt találjátok.

Címkék