December 30-án és 31-én is elcsíphetjük a Fenyves Yacht Club 1800 égővel feldíszített fényvitorlását, a Balatonfenyvesi kisvasút pedig január 7-ig téli ünnepi szerelvényekkel közlekedik. Böröczky Bulcsú balatonboglári fotós képeivel adunk ízelítőt a téli mesevilágból.

Ami Budapestnek a fényvillamos, az a Balatonnak a fenyvesi fényvitorlás: az 1800 égővel feldíszített hajó igazi ünnepi hangulatot varázsol az év utolsó napjaira. A Fényvitorlás a Fenyves Yacht Club téliesített kikötőjéből indul, és az év utolsó két napján fut ki a vízre.

A Fenyves Yacht Klubtól megtudtuk, hogy a vitorlások december 30-án 17 és 18 órakor, december 31-én 16.30-kor, 17 órakor, 17.30-kor és – kellő számú foglalás esetén – 18.30-kor hagyják el a kikötőt.

A vitorlásra még korlátozott számban foglalhatók helyek, ezzel kapcsolatban itt tudtok érdeklődni.

A Balatonfenyvesi kisvasút is ünnepi fényekbe öltözve robog

2024. január 7-ig ünnepi fényekbe öltözik a Balatonfenyvesi kisvasút is. A téli mesevilágot idéző szerelvény a kisvasút mindkét szárnyán – a Balatonfenyves-Csisztafürdő és a Balatonfenyves-Somogyszentpál vonalon is – végighalad. (Ha valaki csak egy rövidebb utazásra vágyna, 18.35-kor induló vonat csupán Imremajorig közlekedik, onnan fordul vissza Balatonfenyvesre, ahova 19.05-kor érkezik vissza.)

Menetjegyeket a kisvasút állomásának pénztárában, vagy online, a MÁV applikációban válthattok. További információt itt találtok

Borítókép: Böröczky Bulcsú

Címkék