Keresés EN

Ez is érdekelheti

Aktív

20 tipp egy szuper balatoni tavaszhoz – Bakancslista

Sorra nyitnak a vendéglátóhelyek, és egy új gasztrokulturális fesztivál csábítja a tóhoz a finom ízek és a rendhagyó programok rajongóit.

Aktív

7 ok, amiért nagyon várjuk a tavaszt a Balatonnál

Mutatunk néhány okot, amiért érdemes időt tölteni a tó környékén, ráadásul három hosszú hétvége is lesz a következő időszakban.

Aktív

Ingyenes jégpálya nyílt Zamárdiban

December 29-én közösségi tér és egy ingyenes, 180 négyzetméteres korcsolyapálya nyílt Zamárdiban. Így már két olyan jégpálya vár a Balatonnál, ahol díjmentesen lehet csúszkálni.

A korcsolyapálya a Kossuth utcai lejáró végén, a Rendezvénytér part felőli sarkában nyílt meg, írja a Zamárdi Nyitva Vállalkozói Egyesület Facebook-posztjában. A pálya használata ingyenes, korcsolyát bérelni a pálya melletti Tourinform épületben lehet.

A kalóriákat a Hotel Família Útonálló büfékocsijában és a pálya melletti faházakban lehet pótolni a helyi vállalkozók által kínált péksütikkel, de kávé és forralt bor is vár: kitelepül többek között a Faya Bakery, a Peti Pince és a tejitalokat kínáló SunnywoodFarms. A jégpályához azokat is várják, akik csak ennének, innának, vagy csevegnének egyet. A januári és a februári szombatokra kisebb programokat szerveznek majd főzéssel, zenével, vendég borászokkal, február 18-án pedig egy farsangi bulival zárják a pályát.

A pályát a zamárdi önkormányzat és Tourinform támogatásával a Zamárdi Nyitva Vállalkozói Egyesület hozta létre és üzemelteti február 18-ig.

A pálya nyitvatartása időjárásfüggő, de a tervek szerint december 29. és január 7. között minden nap 10-20 óráig, január 1-én 14-20 óráig, január 12-február 18. között pedig péntektől vasárnapig lehet korcsolyázni, péntekenként 14-20 óráig, szombaton és vasárnap 10-20 óráig. Az aktuális infókat közzéteszik a Zamárdi Nyitva Facebook-oldalon.

A balatoni jégpályákról szóló cikkünket itt találjátok. A zamárdi pályán kívül még egy ingyenes jégpálya nyílt Keszthelyen.

Borítókép: Balkányi László - We Love Budapest

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Neked ajánlott

A