A Balaton jegén való siklásról úgy tűnik, ezen a télen is le kell mondanunk, de jó hír, hogy a legtöbb tó környéki jégpálya meghosszabbította nyitvatartását. Összegyűjtöttük, hol és meddig korcsolyázhattok még ezen a télen.

Jégpályák, amik a héten még nyitva vannak

Az igazi kuriózumnak számító balatonfüredi három jégpályát összekötő jégfolyosó – amin összesen egy kilométeren keresztül lehet nagyobb irányváltások nélkül korcsolyázni – hivatalosan (hosszabbítássalfebruár 4-ig üzemel. Ha lesz még ráadás, arról a város felületein lehet tájékozódni, tudtuk meg az üzemeltetőtől. 

A siófoki Nagystrand 380 négyzetméteres, panorámás műjégpályáját egy 100 négyzetméteres jégfolyosó egészíti ki. Még ezen a héten korcsolyázhattok itt, a pálya február 4-ig tart nyitva.

A keszthelyi Energia téren található ingyenes, kör alakú jégpálya eredetileg január 15-ig üzemelt volna, de a hideg időre való tekintettel a városvezetés úgy döntött, meghosszabbítják a nyitvatartást. A várható enyhébb időjárás miatt ez a jégpálya is a hét végéig, február 4-ig üzemel.

Pályák, ahol még a tél végén is korcsolyázhatunk

Zamárdiban továbbra is ingyen lehet korcsolyázni, a pálya február 18-án zár, méghozzá egy fergeteges farsangi bulival. Az aktuális programokról a Zamárdi Nyitva Facebook-oldalon tudtok tájékozódni.

Káli Fecske Étterem és Kulturális Központ jóvoltából ezen a télen már a Káli-medencében is lehetett korcsolyázni. Az eredeti terv az volt, hogy február közepéig tart nyitva a jégpálya, de ezt valószínűleg február végéig meghosszabbítják, ha az időjárás engedi. Érdemes figyelni a Facebook-oldalukat az aktualitásokért.

A több mint 700 négyzetméteres, balatoni panorámás balatonboglári jégpályán nemcsak korcsolyázni lehet, hanem változatos programokon is részt vehettek, pl. szurkolhattok a helyi hokicsapatnak, vagy megkóstolhatjátok a szomszédos Boglárka Bisztró lángosait, fánkjait, forró csokiját. A tervek szerint egészen február 25-ig.

A veszprémi Téli Gyárkert január 28-án bezárt. A hely hangulatát mi is megörökítettük, itt találjátok képgalériánkat. 

A szigligeti vár tövében található Várudvar jégpályáról egyelőre nincs információnk, amint ez változik, frissítjük cikkünket.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék