Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend területén 2024-ben is 10 napon át élvezhetitek az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját, már teljes az idei programterv.

A Művészetek Völgye idén nagyobb kínálattal várja a fesztiválozókat, mint valaha - jelentették be a mai sajtótájékoztatón. A 2972 program a zene mellett irodalommal, színházzal, tánc- és cirkuszművészettel, filmmel, fotográfiával, és divattal és további képzőművészeti ágakkal színesíti a kulturális felhozatalt. A fesztivál mindenki számára biztosítja a kikapcsolódási lehetőséget, így együtt töltődhet fel az, aki a kedvenc együttese koncertjén szeretné kitombolni magát és az is, aki

kézműveskedéssel vagy jógával szeretne kikapcsolódni.

A fesztivál nagyszínpadán, a Panoráma színpadon olyan zenekarokra számíthattok idén, mint például a 30Y, a 15. szülinapját ünneplő Bohemian Betyars vagy az idén 5 éves Carson Coma, de fellép az Esti Kornél, Beton.Hofi, az Ivan & the Parazol, a Platon Karataev és a Quimby is. A nagyszínpad mellett többek között a Közlekedési Múzeum x LŐTÉR-en, a mozgó Zenélő Buszon vagy a Világzenei Udvarban is élvezhetitek a koncerteket.

Először érkezik saját helyszínnel a Romani Design, a világ első roma stúdiója kiállításokkal, beszélgetésekkel, workshopokkal és divatbemutatóval. Az Analóg udvarban különböző fotótechnikai eljárásokat ismerhettek meg, a fesztivál irodalmi origója pedig ezúttal is a Vecsei H. Miklós vezette POKET Zsebkönyvek Udvara lesz. Újdonság, hogy ebben az évben több múzeum is csatlakozik a Művészetek Völgyéhez, például a Néprajzi Múzeum, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ vagy a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum.

A számtalan helyszín a „fesztivál a fesztiválban” érzést nyújtja, ahol a hatalmas kulturális kínálat mindenkinek jó lehetőséget biztosít arra, hogy felfedezzen valami újat és izgalmasat a színes programkavalkádban.

A három kiemelt helyszín között ingyenes Csigabusszal utazhattok, a Budapest-Kapolcs útvonalon pedig külön buszjáratok indulnak, amivel könnyen eljuthattok a fesztiválra akár egy napra is. Részletes infókat a Művészetek Völgye weboldalán találtok. 

A tavalyi fesztiválról itt nézhetitek meg a képgalériánkat.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék