11. alkalommal választották meg a Balaton Fagyiját, melynek idei nyertese a balatongyöröki Promenád Kávéház lett Balatoni mámor fantázianévre hallgató fagylaltjával.

A nyertes Balatoni mámor fantázianevű fagylalt egy diós fagyi, melybe Balatongyörökön termett füge és bor is került. A Balaton fagyija díjat elnyerő kreálmányt a balatongyöröki Promenád Kávéházban tudjátok megkóstolni.

Május 5-ig jelentkezhettek a régió cukrászai az idei, Nyitott Balaton által szervezett Balaton Fagyija versenyre, a zsűrizésre és az eredményhirdetésre május 10-én került sor Siófokon, a Szigliget hajón.

A különdíjasok

A zsűriben szerepelt a 2024-es Gelato World Cup bronzérmes magyar csapatának képviselője, Somogyi Renáta is, aki a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere. További zsűritagok: Fekete Tamás (Balaton Turizmus Szövetség), Erdélyi Balázs (Magyar Cukrász Ipartestület), Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda), Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda), Gácsi Zoltán (Csokoládé Akadémia).

A versenyen 13 cukrászda és fagylaltozó több mint 20 fagylaltja közül választották ki a legjobbat: neveztek gyümölcsös, alkoholos, sós, fűszeres ízvilágú, de még hekkes fagylalttal is, valamint mentes kreálmányokkal is jelentkeztek a cukrászok szerte a Balaton környékéről, Balatonmáriafürdőtől kezdve Balatonakarattyán át egészen Veszprémig.

(Borítókép: We Love Balaton)

Címkék