Mutatjuk, hogy a Magyar Mozgókép Díj előzsűrije kategóriánként melyik 5 alkotást és alkotót jelölte 2024-ben a Magyar Mozgókép Díjakra, melynek díjtáadóját a MOZ.GO filmfesztiválon tartják.

A Lefkovicsék gyászolnak, a Hadik, a Mesterjátszma, a Semmelweis és a Valami madarak versenyeznek a legjobb nagyjátékfilm kategóriában. Koltai Lajos, Tóth Barnabás, Hevér Dániel, Pacskovszky József és Madarász Isti a legjobb rendező díj öt nevezettje, Nagy Katicát, Kizlinger Lillát, Törőcsik Franciskát, Kelemen Hannát és Horváth Lilit jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában, míg Vecsei H. Miklós, Szacsvay László, Bezerédi Zoltán, Trill Zsolt és Katona Péter Dániel közül kerül majd ki a legjobb férfi főszereplő. A legjobb elsőfilmesnek járó díj sorsa Szeleczki Rozália, Moldovai Katalin, Breier Ádám, Boross Martin és Hevér Dániel között dől el – derült ki a Magyar Mozgókép Fesztivál sajtóközleményéből.

Az említetteken kívül idén két új kategóriában, a legjobb producer és a legjobb egészestés animációkat is díjazzák majd. Az ünnepélyes díjátadó június 15-én a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, ahol a nagyközönség is láthatja a jelölt filmeket.

Jön a MOZ.GO

Az említett fesztivált Idén június 12–15. között rendezik meg, már új, MOZ.GO néven. A fesztivál ideje alatt a legfrissebb magyar filmeket láthatjátok Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, mozikban és szabadtéri vetítéseken.

(Borító: Magyar Mozgókép Fesztivál)

Címkék