A Múzeumok Éjszakáján idén több száz múzeum vesz részt több mint 1000 programmal, amik között a Balatonnál is szuper lehetőségekkel várnak.

Június 22-én, szombaton a programhoz kapcsolódó múzeumok kézműves foglalkozásokkal, különleges kínálatokkal, bemutatókkal, állandó és pop-up kiállításokkal várnak a Balaton körül. Négy Balaton környéki város programjait ajánljuk a következőkben.

Keszthely

Több helyszín is változatos programkínálattal készül Keszthelyen: a Balatoni Múzeumban tárlatvezetéseken és workshopokon vehettek részt, este 11 órától pedig Fizboh elektronikus ütemei költöznek a múzeum falai közé. A Festetics-kastélyban megnézhetitek az állandó kiállításokat, és lovasbemutató is várható. A Szendrey Júlia Emlékházban például a nők 175 évvel ezelőtti szabadságharcban betöltött szerepeiről tudhattok meg többet, a Fenékpusztai Majorság pedig lovasbemutatóval, íjászbemutatóval és sörkóstolóval is vár benneteket.

A pontos helyszínek listáját és további részleteket Keszthely weboldalán találtok.

Sümeg

A Püspöki Palota kávézója monokrómba öltözik egy éjszakára. A várpanorámás udvaron elsőként lehet fogyasztani az alkalomra szánt bővített kínálatból, pezsdítő Aperol, üde bodzás vodka fizz, és levendulás gin-tonik várja a párokat, családokat, baráti társaságokat. A Palota elhelyezkedésének és adottságainak köszönhetően éjszaka is lélegzetelállító látványt nyújt, amit most ti is megnézhettek, a fekete-fehér mandalákon keresztül pedig bepillanthattok a szakrális geometria fegyelmezett, mégis szemet gyönyörködtető alkotásaiba.

Részleteket a Facebook-eseménynél találtok.

Veszprém

Egyetlen belépőjegy megvásárlásával hét kulturális helyszínre is ellátogathattok Veszprémben, ahol több tucat programot találtok a kínálatban. Idén nyitott kapukkal vár mindenkit többek között a Laczkó Dezső Múzeum, a Művészetek Háza Veszprém, a Veszprémi Petőfi Színház, a Kabóca Bábszínház, a Veszprémi Várbörtön Látogatóközpont, az Agóra Veszprém Kulturális Központ és az Eötvös Károly Könyvtár. Workshopokra, előadásokra, tárlatvezetésekre, pop-up kiállításra, tematikus sétákra és sok más izgalmas programra lehet számítani.

Részleteket és árakat itt találtok.

Balatonfüred

A Modern Műtár gyerekeknek és felnőtteknek is készül például tárlatvezetéssel, a Vaszary Kertben alkotóműhellyel, a Vaszary Galériában filmvetítéssel és tárlatvezetéssel, a Vitolázeum egy izgalmas kozmikus éjszakával vár, de a programsorozathoz csatlakozott a Kisfaludy Galéria, az Esterházy-kastély és a Jókai Mór Emlékház is.

Az árakkal és a részletekkel kapcsolatban további infókat itt találtok.

Címkék