A BLOKK Art&Design a kreativitás és a művészet találkozási pontjává vált Veszprémben, idén a Gyárkertben találjátok meg őket.

Az új pop-up helyszínen mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot, legyen szó fiatalokról, családosokról, vagy a városba érkező pihenni vágyókról – olvasható a helyet is megálmodó Hybridart Management tájékoztatójában.

kortárs művészet iránt érdeklődők helyszíne egy tengeri konténerekből létrehozott struktúra, ami több tevékenységnek ad otthont, zöld szemlélet jellemzi, és igyekszik összehozni a szórakozás, a kultúra és az alkotás élményét. A kiállítások és workshopok a fenntarthatóságot szem előtt tartva segítenek kikapcsolódni, megmutatják például, hogy hogyan lehet a hulladékokra vagy egyéb anyagokra hasznos alapként tekinteni. A hely célja az, hogy elvárások nélkül, önfeledten, a rohanó világot mellőzve tudjatok részt venni egy-egy közösségi élményben.

A BLOKK-ban jelenleg két tárlat látogatható. A HybridCycle és a Hybriart Management közös, Wood Wide Web kiállítása az elmúlt három év Artist in Residence alkotásait összegzi. A program a Balaton-felvidéki régió térségeiben indult 18 hazai és nemzetközi művész bevonásával. A másik kiállítótérben Sós Gergő veszprémi képzőművész munkái láthatók, alkotásainak formai alapját a balatoni térség domborzati mintázata adja.

A BLOKK a helyi művészeknek is lehetőséget kínál alkotásaik bemutatására, színesíti a veszprémi kulturális életet, az pedig már csak ráadás, hogy közben szuper koncerteken is részt vehettek a Gyárkertben.

(Borítókép: Fux Marcell)

Címkék