Hivatalos időpontot még nem hirdettek, de az eldőlt, hogy jövőre is lesz STRAND Fesztivál Zamárdiban.

„Bár a 2025-ös időpont csak októberben, az új önkormányzati testület döntése alapján derül ki, a város polgármestere, Csákovics Gyula és a szervezők már a nyitónapon megerősítették szándékukat, amely szerint jövőre is folytatódik Zamárdiban a STRAND Fesztivál” – olvasható a fesztivál közleményében.

Az idén augusztus 22–24. között zajlott fesztivál szombati napjára már elővételben minden jegy elkelt, 3 napon át összesen 25 helyszínen közel 200 program várta a fesztiválozókat.

A STRAND Fesztiválon a legnépszerűbb hazai előadók léptek fel: Azahriah, a Halott Pénz, Majka, a Valmar, a Bagossy Brothers Company, a Pogány Induló, Rúzsa Magdi, Beton.Hofi és Dzsúdló is hatalmas tömegeket vonzott. A fesztivál cirkuszi tematikájának köszönhetően a közönséget lépten nyomon meglepetések várták, de rengetegen csúsztak le a Balaton legmagasabb tornyából a vízbe, vagy a közönség felett. Szombaton a helyszínen, A Balaton Ünnepe keretében mutatták be a Best of Balaton program 22 új ajánlatát.

Zamárdiban azonban a Balaton Sound helyzete továbbra is bizonytalan, Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere így nyilatkozott korábban:

„Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel. Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt.”

(Borítókép: MTI/Vasvári Tamás)

Címkék