Keresés EN

természet

Buruczky Ferenc tanösvény (Bazaltutca)

A Vindornyaszőlős és Nagygörbő határán található Kovácsi-hegy tíz állomásos sziklaösvénye – ami a nemzeti park fokozottan védett része és 2010 óta Zala megye hét csodájának egyike – egy fiatalon elhunyt természetvédő meteorológusról kapta a nevét. Az összesen 8 kilométeres ösvény legizgalmasabb része a Bazaltutcának nevezett, a néhai bányászat miatt már csupán 800 méteres szakasz, amely néhol 15 méter magas bazaltoszlopok között halad. Az „utcában” több helyütt hasadékokkal lehet találkozni, amelyek közül a legismertebb a Vadlány-lik: a legenda szerint a szerelmesétől elszakított lány bánatában ide bújt el, majd őrült bele a vágyakozásba.

Tipp: A tanösvény és a Bazaltutca Vindornyaszőlős felől közelíthető meg a kőbányán keresztül; kocsival a bánya bejáratáig lehet felmenni, majd egy Sziklafolyosó-feliratú tábla mutatja az utat onnan.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A