Keresés EN

A Fekete-hegyen átvezető Országos Kéktúra útvonalán találjátok meg az Eötvös Károly-kilátót, amely a szentbékkállai templomtól kiindulva a sárga jelzésről csatlakozik le a kőkereszttől a kék túraútvonalra.

Útközben présházakkal és az Öreg-hegyi kút épített forrásbarlangjával is találkozhattok. Az 1950-ben bazaltkőből épült kilátót a '70-es évek végén vörösfenyőből építették újjá. Nevét Eötvös Károlyról kapta, akit az Utazás a Balaton körül című elbeszélésfüzére nyomán a Balaton mesemondójának is neveznek.

Tipp: A kőkereszttől kb. fél órára találjátok a szentbékkállai kőtengert, de a hegyről lefelé akár Köveskál irányába is folytathatjátok a kirándulást.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A