Keresés EN

természet

Ébredő Vulkán szoborpark

A Tapolcai-medence északi hegyén, a Haláp tetején találjuk a Stonehenge-re hasonlító szoborparkot. A látványossághoz egy tanösvényen juthatunk fel, közben megismerhetjük a félig eltűnt hegy bányászatának történetét. A szobrokat Rhea Marmentini és Balanyi Zoltán szobrászművészek készítették, a nyolc bazaltemelvény a hegy és a táj geológiai múltjának állít emléket, Ébredő Vulkán néven. A helyszín nemcsak a bazaltszobrok miatt izgalmas, hanem gyönyörű panorámája miatt is mindenképp érdemes meglátogatni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A