Keresés EN

természet

Halom-hegyi Vulkán tanösvény

A Vulkán-tanösvény a mencshelyi Halom-hegy lábánál lévő parkolóból indul, és 399 méter magasan végződik. A végcél lehet a Kossuth-kilátó vagy az egykori  kráter, akárhogy is, menet közben évmilliárdokkal ezelőtti vulkáni tevékenységekről, földtörténeti korszakokról tanulhattok, amit kitörést ábrázoló vulkánmakett, kőből kirakott Balaton és tizenhat tábla tesz kézzelfoghatóbbá. 

A túra gyorsan és könnyen teljesíthető, így gyerekekkel is bátran nekiindulhattok. Nagyjából fél óra alatt kényelmesen felérhettek a tetőre, ahol csak el kell merülni a kilátásban.

Táv: kb. 2 km
Menetidő: a kráter bejárásával és a táblák tanulmányozásával 40 perc vagy annál több, anélkül mindössze 20 perc
Nehézségi fok: nagyon könnyű

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A