Keresés

Látnivalók & kultúra

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

2024. április 30., kedd

Látnivalók & kultúra

Fülöp-hegyi kilátó

A révfülöpi kilátó a magyar államalapítás millenniumi évfordulója alkalmából, Pelényi Gyula tervei alapján épült 2001-ben, ezért Fülöp-hegyi Millenniumi kilátónak is nevezik.

2024. április 4., csütörtök

Látnivalók & kultúra

Fenékpusztai Majorság

A Keszthelytől 6 km-re található Fenékpusztán egykor a Festetics-majorság állt, amely díjnyertes versenylovairól volt messze földön híres. A helyszín romos állapotából 2023 végén húzták fel és született újjá Fenékpusztai Majorsággá.

2023. október 13., péntek

Látnivalók & kultúra

Lipták-ház

Lipták Gábor egykori balatonfüredi villája a 71-es út mellett, néhány magas nyírfa mögött bújik meg, ma már Lipták-ház néven. Korábban főként a helyiek Gyapai-villa néven ismerték az építtető Lipták Gábor író feleségének nagyapja, Gyapai Nándor után.

Látnivalók & kultúra

Villa Gyetvai

A Villa Gyetvai egy ősfás parkkal körülvett, klasszikus villaépület, amely az északi parton, Balatonfüreden található. Kulturális szalonként is működik, így rendszeresen szerveznek ide időszaki kiállításokat, kisebb-nagyobb borkóstolókat, borvacsorákat és különböző társasági eseményeket.

2023. szeptember 29., péntek

látnivalók & kultúra

Szent István király kápolna

2014 augusztusában dr. Erdő Péter bíboros szentelte fel a Szent István tiszteletére emelt templomot, melynek oltárképét Udvardi Erzsébet, Kossuth-díjas festőművész készítette.

látnivalók & kultúra

Szent Imre bazalttemplom

A Szent Imre bazalttemplom Badacsonytomaj ékessége, Közép-Európa egyetlen kéttornyú bazalttemploma, melynek nagyméretű táblaképeit Udvardi Erzsébet készítette.

2023. szeptember 22., péntek

látnivalók & kultúra

Kálvária-domb (Szent Miklós-domb)

A Szent Miklós- vagy Kálvária-domb és az itt futó sétány igazi zöld sziget Veszprém szívében. A környék vidám utcabútorokkal berendezett parkkal és egy akadálymentes falsétánnyal is gazdagodott.

látnivalók & kultúra

Pisky sétány

A Visszhang-dombtól egészen a Tihanyi Apátságig tartó sétaútvonal az elmúlt években teljesen megújult, és több pontjáról is mesés panoráma nyílik a Balatonra.

látnivalók & kultúra

Balaton szíve szobor

Bár eredetileg nem a szerelmet jelképezi, a 2012-ben pálkövei vörös homokkőből emelt Balaton szíve szobor az egyik legromantikusabb helyszín a tónál.

Látnivalók & kultúra

Auer-ház

Újra látogatható Auer Lipót világhírű hegedűművész teljes körűen felújított veszprémi otthona, a XVIII. században épült Auer-ház, ahol hangszerkészítő műhely és bemutatóterem is várja a látogatókat.

2023. augusztus 11., péntek

látnivalók & kultúra éjszakai élet

Színkert

A Veszprémi Petőfi Színház kertjében nyílt hangulatos szórakozóhely jó választás afterpartizáshoz, de önálló esti programnak is beillik.

Látnivalók & kultúra

MoMű – Modern Műtár

Balatonfüred reformkori városrészének két ikonikus villaépülete ad otthont a város új kortárs kiállítóterének, a MoMű – Modern Műtárnak.

2023. augusztus 4., péntek

látnivalók & kultúra

Apátsági majorság

A Tihanyi Apátság egykori birtokai jelentős területen helyezkednek el. Ehhez tartozott a Belső-tó partjánál, a Levendula Ház közelében található, az 1830-as években épült majorság.

látnivalók & kultúra

Ancsika Kertmozi és Kultkert

A déli part legrégebbi kertmozijában a hamisítatlan nosztalgikus hangulat multiplex dolby surround hanghatással találkozik, illetve gyakran tartanak gyerekprogramokat és egyéb előadásokat is.

2023. július 21., péntek

látnivalók & kultúra

Zsdrál Art – Kortárs Művészeti Galéria

A Zsdrál Art Kortárs Művészeti Galériát 2021-től Balatonfüred központi részén is megtaláljuk. Profiljuk gerincét keramikusművészek alkotják geometrikus festőkkel és szobrászokkal kiegészülve.

látnivalók & kultúra

Zichy-kastély – Somlószőlős

A kastély sajnos nem látogatható, de az utcáról így is megnézhetjük a szebb napokat is látott, angol gótika által ihletett kalandos történetű épületet.

látnivalók & kultúra

Kék kápolna

A boglári Kék kápolna a szomszédos Vörös kápolnával együtt ma is kiállításoknak ad otthont, ősztől tavaszig csak kívülről nézhetjük meg, de a rendezett parkban is érdemes tenni egy sétát.

látnivalók & kultúra

Vörös kápolna

A Kék kápolnához hasonlóan ez a helyszín is kiállításoknak ad otthon, és tavasztól őszig látogatható. Az előtte lévő amfiteátrum pedig nyári előadások színhelye.

látnivalók & kultúra

Szaplonczay sétány

Századfordulós villák előtt, fák árnyékában tekinthetünk le a fonyódi löszfal tetejéről a Badacsonyra, a Tóti-hegyre, a Csobáncra és a többi tanúhegyre.

látnivalók & kultúra

Bujtor István-szobor

A balatonfüredi Vitorlás téren álló Bujtor István-szobor Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása, a színészlegenda születésének 71. évfordulójára készült.

látnivalók & kultúra

Fűzfői Miniszobrok

P. Kovács Péter balatonfűzfői szobrász több miniszobrát (bringa, szerelmespár, angyal) is megtaláljuk a parti sétányon és a Vas szoborparkban.

látnivalók & kultúra

Teknős szobrok (Kavicsfogú álteknős szobrok)

Lugossy László szobrászművész és Csik Richárd képzőművész több kavicsfogú álteknős tematikájú szobrát is megtaláljuk Veszprém több helyszínén.

látnivalók & kultúra

Tihanyi Tájházak

A Tihanyi Tájházakban gyakran tartanak hagyományőrző és családi programokat. A Parasztgazda Ház szabadkéményes konyhával rendelkezik, a Halászcéh Ház pedig a Dunántúl egyetlen megmaradt halászháza.

látnivalók & kultúra

Árpád-kori templom (Urunk mennybemenetele templom)

Gyugyon található az Urunk mennybemenetele Árpád-kori templom, amelyhez egy kálvária vezet, illetve szomszédságában egy kilátó és park is helyet kapott.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11