Keresés EN

Frissítés: A kilátót lezárták, nem biztonságos rajta tartózkodni!

A Kitaibel-kilátó Vonyarcvashegyre és a Keszthelyi-medencére nyújt kilátást a Vas-hegy néven ismert 225 méternyi dolomitról. A magyar Linné  nevét viselő  háromszintes kilátó 2002 óta szolgálja híven a túrázókat és egyik pihenőpontja a környék kilátóit, azaz a Festetics- és a Berzsenyi-kilátókat összekötő turistaútnak. 

A vonyarci vasútállomástól hozzá vezető utolsó szakasz felér egy félórás cardio-edzéssel, főleg, ha elsőre nem találod meg a lekopott zöld háromszög jelzéseket. Cserébe a kilátót körbevevő mediterrán hangulatú telepített feketefenyő-erdőben ciripelő tücsköket hallgathatod, ők a balatoni kabócák.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A