A Kovászvirág Pékműhely – ahogy a neve is jelzi – a kovászos kenyerek fellegvára, a péksütemények közül pedig, ha kakaós csigára és pozsonyi kiflire nevezünk be, akkor igazi nosztalgia járhat át bennünket. A kézművesség náluk alapelv, bár ezt mindenki máshogy értelmezi, de ebben a pékségben igyekeznek az adott tésztacsoportból a lehető legjobbat kihozni, adalékanyagoktól mentesen. A hely fő profilja egyébként a kenyér, amelyhez természetes kovászt használnak, ezzel elegendő időt, azaz legalább 24 órát hagynak a kelésre, a fermentációra. Más termékek és hozzávaló esetében is követik ezt a koncepciót, vagyis a tejek és a húsáru esetében a Zilda és a Szomor Farm termékeit használják, ezek kerülnek a kiváló szendvicsekbe és a kávéba. A pultból nem hiányozhatnak az olyan hagyományos péksütik sem, mint a túrós táska, a croissant, de pogácsák és csillogó tetejű kalácsok is szemeznek velünk. A hely egyébként több Balaton környéki hellyel van kapcsolatban: a termékek Szántódon készülnek, innen kerülnek Siófokra, de a székesfehérvári és a kaposvári piacokra is szállítanak, nyáron pedig a káptalantóti Liliomkert Piacon, a Tihanyi PIAC placcon és Balatonszéplak felsőn is találkozhatunk velük.
Tipp: Nyári időszakban a Kovászvirág reggelizőként is működik, így egy finom ham & eggsre vagy egy friss avokádós toastra is beugorhatunk.
(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Budapest)