A füredi Magvető Pékség a friss kovászos kenyér egyik fő lelőhelye Balatonfüreden. Tóth Márton, a pékség tulajdonosa Franciaországig utazott, hogy belelásson a pékmesterségbe, így ha ez nem elég garancia arra, hogy kiváló pékárukról és kenyerekről van itt szó, akkor a visszajáró vendégek biztosíthatnak minket erről. A kenyerek például bioalapanyaggal készülnek, a gazdák nem használnak adalékanyagot és vegyszert. A Magvetőben különböző méretű kenyerek közül válogathatunk, ezenkívül bagettek, kisebb kenyerek, szendvicsek és édes pékáruk vannak a pultban. Az egyik legnépszerűbb péksütemény a croissant, de csigákból a klasszikus kakaós mellett diósat, mákosat és kardamomosat is kóstolhatunk. A francia pékszakma és kenyérkészítés által erősen inspirált pékségben a péküzem és a bolt egységet alkot, a vásárlók egy kis ablakon keresztül leshetik, hogy mi folyik a háttérben. Ma már rengeteg helyen találkozunk a kézműves pékség kifejezéssel, a Magvető Pékség pedig egy nagyon jó példája ennek, a minőségről pedig mi is megbizonyosodhatunk, ahányszor csak visszatérünk hozzájuk!