Balatonfüred egyik legújabb városrészében, a gasztronómiailag ígéretesnek tűnő Aranyhíd sétányon nyílt meg a város legelső újhullámos kávézója. V-60, cold brew, világos és sötét pörkölésű kávék Dél-Amerikából és Afrikából, chai, matcha latte és végre nem a szokásos ipari filteres teák sora: van itt minden, amit egy ilyen intézménytől várunk.

A budapesti Pazar Coffee Company balatoni kistestvére igazából nagytestvér: az ízlésesen és barátságosan berendezett kávézó nagyobb, mint a fővárosi, tágas és levegős, ahol jólesik reggelizni vagy elfogyasztani a délutáni kávét.

Ahol Sütis Móni tortáit és rugelach-ját kínálják, az rossz hely nem lehet - Móni az, aki ellátja édességgel többek között a keszthelyi Palettát, a szigligeti Várkávézót és a balatonföldvári Szélcsend kávézót. Így szinte biztos, hogy nemcsak a jó kávéért, hanem a sütiért is elzarándokolunk ide. De ez még nem minden, a bagettet és tortillát gazdagon megrakják különböző krémekkel, sajttal, sonkával és zöldségekkel, sőt van chia puding és müzli is, ha valami könnyedebbre vágyunk.

Tipp: Néhány lépés innnek az Esterházy-strand, érdemes útba ejteni jövet-menet.

Hasonló tartalmak

Admin mode