Keresés EN

Aktív

Ságvári Bújó-lik

Hely adatai

Meredek löszfalak között, elvarázsolt tájon vezet az út a Siófok közelében található ságvári Bújó-likhoz, amit a ságvári temető mellől induló úton lehet megközelíteni, a sárga jelzést követve. A Bújó-lik egy több mint 21 méter mély, kb. 2 méter széles alagút, amely átlagosan 1,75 méter magas. Amíg elérjük, a somogyi tájból és a balatoni panorámából is kapunk egy kis ízelítőt. Eredetileg olyan magas és széles volt, hogy lovas kocsival is át lehetett hajtani rajta. Az alagút azóta feltöltődött, alacsonyabb termetű túrázók anélkül átsétálhatnak rajta, hogy be kelljen húzni a nyakukat.

Ha belefér egy félnapos kirándulás, egy Ságvárról induló körtúra keretében el lehet érni az egykor búvóhelyként ismert Betyár-barlanghoz, a Képes-fához, ehhez az állítólag 300 éves tölgyfához, majd a Böre-várhoz, aminek helyét romok már nem, csak a domborzat jelzi.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A