Keresés EN

A Somlyó-hegy tetején álló rozoga kilátó az évek során olyan rossz állapotba került, hogy lassan látogathatatlanná vált. Szerencsére 2015-ben Alsóörs egy uniós pályázatnak köszönhetően felújította a tornyot, amiből most már gond nélkül élvezhetjük a gyönyörű balatoni panorámát.

A 17,5 méter magas, ötszögletű építmény fák közül kikukucskáló sátortetejét messziről is jól látni. A hegy lankás oldalán kis arborétum található ritka növényekkel és sétaúttal, míg a hegytetőre a református templomtól indulva a temető melletti lépcsőn felsétálva juthatunk. Útközben a padoknál lehet megpihenni, majd folytatni a fölkapaszkodást a csúcsra.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A