Keresés EN

A Szombathelytől egészen a Loire völgyében található Tours-ig húzódó Szent Márton-útnak egyelőre még nem része a Balaton északi partján futó szakasz, amely a Keszthelyi Városvédő Egyesület és a Balatoni Múzeum együttműködésével jött létre. A négyszakaszos útvonal Keszthely és Veszprém között terül el és bemutatja az érintett települések Szent Mártonhoz köthető emlékeit. Az első szakasz Keszthelytől Zalaszentmártonig, a második Szigligettől Nyírespusztráig, a harmadik Óbudavártól Balatonudvardiig, a negyedik pedig Balatonalmáditól Veszprémig tart. Olyan helyszíneket érint, mint a Festetics-kastély parkjában egykor állott Szent Márton-templom emlékhelye, a nyírespusztai Szent Márton-imaház, Óbudavár és Vörösberény temploma, valamint a veszprémi Szentháromság-szoboregyüttes.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A