Keresés EN

A fény energiaként nyomot hagy a fizikai valóságban. Ezen a természettudományos jelenségen alapul minden fotografikus kép. Ez az a problémafelvetés, mely összeköti a más-más időszakban keletkezett műveket és alkotóikat, és ebből indul ki a Dubniczay-palotában látható, A fény árnyéka c. kiállítás is.

A Veszprémben élő Jokesz Antal experimentális fotográfiai sorozata, és más ismert képzőművészek mellett a kiállításon részt vesznek a Budapesti Metropolitan Egyetem egykori, illetve jelenlegi hallgatói és tanárai is. Az egyetem fotógráfia szakjának oktatási eredményei ily módon válnak láthatóvá, illetve csatlakoznak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt művészeti, kiállítási programjához.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Advent a Hegyvidéken

A Hegyvidék adventi vására széles portéka-kínálattal, családi programokkal, koncertekkel, helytörténeti sétákkal, adventi gyertyagyújtással várja a látogatókat.

Duna Művészegyüttes: Héttorony táncszínházi előadás

December 28-án Makovecz Imre emlékére készült Héttorony című előadásával lép a Nemzeti Táncszínház színpadára a Duna Művészegyüttes.

Kultúra

Fűri Judit előadása a Városmajori Jézus Szíve-templomban

Fűri Judit üvegművész–restaurátor december 2-án a Városmajori Jézus Szíve-templom díszüvegablakainak restaurálásáról és rekonstrukciójáról tart izgalmas előadást.

Neked ajánlott

A