Keresés EN

látnivalók & kultúra

Analógia – A We Love Balaton fotókiállítása a Villa Gyetvaiban

A We Love Balaton szerkesztősége idén nyáron Analógia elnevezéssel kiállítássorozatot szervezett az online magazin 10. születésnapi évfordulója alkalmából, ahol Kőrösi Tamás, az oldal állandó fotósának analóg képei voltak láthatók. Aki eddig még nem találkozott a közelmúltban készült, mégis egyedi módon a múltat idéző képekkel, idén ősszel bepótolhatja a balatonfüredi Villa Gyetvaiban megrendezett kiállításon. A helyszín különlegessége, hogy a villaépület pincéje aktív borászatként működik, a megnyitón pedig a boraikat is megkóstolhatjuk majd.

Szeptember 22-én, pénteken 18:00 órától kerül sor a megnyitóra, amelyet a korábbi események hangulatához hasonlóan interaktív tárlatvezetés követ, ahol találkozhattok a képek alkotójával és a We Love Balaton szerkesztőségének tagjaival. Sőt, az őszi program különlegessége, hogy a képekhez illő hangulatú, Super8-as kamerával forgatott balatoni rövidfilm is látható lesz. A belépés ingyenes!

A kiállítást október 22-ig lehet megtekinteni a villa nyitvatartási ideje alatt. Közben vagy utána pedig a Villa Gyetvai borait is megkóstolhatjuk akár a villa teraszán, akár az ősfás parkban ülve.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Csobánc meghódítása holdfényben

Mi a Keszi név eredete? Mit rejt Gyulakeszi temetője? Mi az a Széna-eregető? Honnan ered a Csobánc név? Mit mondtak a várvédő csobánci nők a labancnak?

Aktív

Túra a Szent György-hegyen

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence egyik legizgalmasabb geológiai „alkotása”. A medence közepén fekvő vulkán geológiai csodáival, valamint páratlan természeti és gazdag kultúrtörténeti értékeivel szuper túracélpont. Március 16-án erről győződhettek meg ti is, egy 8,5 km és 4 óra hosszú túra során: megismerkedhettek a Sárkány történetével és megtudhatjátok, hogy valóban jégbarlang-e a Jégbarlang.

Látnivalók & kultúra

XI. Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között, a tavaszi hosszú hétvégén tartják a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-as forradalom a reformkori városrészben: a szabad alkotás élményébe feledkezhetünk bele a Huray-villa romantikus kertjében, de lesz fáklyás felvonulás, bábszínházi előadás is.

Gasztró

„Gyereknek bátor” – Beck Zoli koncertvacsora

Március 15-én Beck Zolival hangolódhatunk a tavaszra a Kalózban, a Taste Balaton Fesztivál keretein belül. Az egy szál gitáros dalok mellé extra balatoni borsor jár, valamint a Kalóz gourmet fogásai: harcsa ruszli, kucsmagomba capuccino, vászolyi sajt, ropogós körömpörkölt, medvehagymás burgonypüré, és más finomságok.

Neked ajánlott

A