Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Aktív

Badacsony Tanösvény Körtúra

Úgy gondolod, ismered a Badacsony minden rejtett zugát? Talán még tartogat számodra meglepetéseket. Csatlakozz a vezetett körtúrához, és fedezd fel a hegy kincseit, a fák között megbúvó emlékekhelyektől a legszebb kilátókig! 

Túrák időpontja:

  • október 7. 11:00


Gyülekező:
Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.)

Útvonal:
Szegedy Róza-ház – Kisfaludy-ház – Rózsakő – Kisfaludy-kilátó – Kőkapu – Kőkereszt – Klastrom kút – Bujdosók lépcsője – Tördemici kilátópont

Időtartam: 3 óra

Túravezető: Árvai Gábor geo- és madarász túravezetőA túrákon a részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges:
Tourinform iroda, Badacsony
Tel.: 06 87 531 013
e-mail: badacsonytomaj@tourinform.hu

Hasonló tartalmak

Aktív

Csobánc meghódítása holdfényben

Mi a Keszi név eredete? Mit rejt Gyulakeszi temetője? Mi az a Széna-eregető? Honnan ered a Csobánc név? Mit mondtak a várvédő csobánci nők a labancnak?

Aktív

Túra a Szent György-hegyen

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence egyik legizgalmasabb geológiai „alkotása”. A medence közepén fekvő vulkán geológiai csodáival, valamint páratlan természeti és gazdag kultúrtörténeti értékeivel szuper túracélpont. Március 16-án erről győződhettek meg ti is, egy 8,5 km és 4 óra hosszú túra során: megismerkedhettek a Sárkány történetével és megtudhatjátok, hogy valóban jégbarlang-e a Jégbarlang.

Látnivalók & kultúra

XI. Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között, a tavaszi hosszú hétvégén tartják a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-as forradalom a reformkori városrészben: a szabad alkotás élményébe feledkezhetünk bele a Huray-villa romantikus kertjében, de lesz fáklyás felvonulás, bábszínházi előadás is.

Gasztró

„Gyereknek bátor” – Beck Zoli koncertvacsora

Március 15-én Beck Zolival hangolódhatunk a tavaszra a Kalózban, a Taste Balaton Fesztivál keretein belül. Az egy szál gitáros dalok mellé extra balatoni borsor jár, valamint a Kalóz gourmet fogásai: harcsa ruszli, kucsmagomba capuccino, vászolyi sajt, ropogós körömpörkölt, medvehagymás burgonypüré, és más finomságok.

Neked ajánlott

A