Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Aktív

7 kerékpáros útvonal tavaszra, ha unod a Balatoni Bringakört

7 útvonalat ajánlunk azoknak, akik már teljesítették a Balatoni Bringakört, vagy csak nyeregbe pattannának az enyhe napokon.

Idén nyáron is megrendezik a Balaton legnagyobb bringás rendezvényétBalaton Bike Fest-et, mely idén augusztus 1-2. között lesz BalatonfüredenÚj futamok és új nyeremények is megjelennek, az esemény pedig ismét a teljes hétvégét felöleli.A programok az egészségmegőrzés, a sport, a szórakozás és a kultúra keretein belül zajlanak majd. A különleges, extrém versenyeknek Magyarország első bringaparkja, a Balatonfüred Bikepark ad otthont, ahol a nézők fantasztikus trükköket és hajmeresztő ugrásokat láthatnak az amatőr és profi versenyzőktől.

A futamok indulói 50%-os kedvezménnyel látogathatják a hétvége során a balatonfüredi Annagora Aquaparkot és rajtszámukkal a tombolán is részt vehetnek, amelynek fődíja egy Specialized Allez kerékpár 283.000 Ft értékben, ám ezen kívül még száz kerékpáros tombolatárgy is gazdára talál.


Túrák:

A 20 km-es Tihany-túra tökéletes családi kirándulás, a hosszabb távot kedvelőknek a 40 km-es Balaton-felvidék túrát ajánljuk a hétvége mindkét napján. Aki szeretné kipróbálni, hogy mit jelent egy országúti kerékpár verseny, annak irány a 105 km-es Balaton-felvidéki Maraton.

Helyszínek:
- Aquaréna-Suncity (8230 Balatonfüred, Fürdő u. 35.)
- Balatonfüred, Bikepark (8230 Balatonfüred, Tihanyi műút)
- Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány

Hasonló tartalmak

Látnivalók & kultúra

Idegenvezetők világnapja a Veszprémi Érsekségben

Különleges helyszínt fedezhettek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának keretein belül. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” megtekinthetitek a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét.

Látnivalók & kultúra

Emlékgép – helytörténeti kiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban

Az Emlékgép című helytörténeti kiállítás a Laczkó Dezső Múzeum elmúlt 150 évet felölelő gyűjtőmunkáján alapszik, melynek köszönhetően Veszprém gazdag történeti és művészeti múltjának emlékeiből most először egy átfogó, a város teljes történetét bemutató kiállítás jöhetett létre.

Látnivalók & kultúra

Lefkovicsék gyászolnak

A Lefkovicsék gyászolnak c. filmet a veszprémi Audiovizuális Centrumban február 22-én és 25-én is vetítik.

Látnivalók & kultúra

Attalai kiállítás

Attalai Gábor az 1960-as évek elején fellépő magyarországi művésznemzedék legfontosabb művészei közé tartozik. Pályája elején, miután 1958-ban végzett a Magyar Iparművészeti Főiskolán, a Zuglói Körhöz is lazán kapcsolódva, a Párizsi Iskolához is köthető absztrakt festményeket alkotott, mindemellett igen korán a magyarországi textilművészet egyik kulcsfigurájává vált.

Neked ajánlott

A