A balatoni régió kiváló éttermei és borászatai mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet. A gasztroünnepet a korábbinál is gazdagabb programkínálattal szeptember 6. és 8. között rendezik Veszprémben. Családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek exkluzív élményétkezései várják az érdeklődőket az ország egyik legszebb rendezvényhelyszínén. A nagyszínpadon kulturális programok, ingyenes kóstolókkal egybekötött étel- és ital bemutatók kapnak helyet. Lesz többek között aperitivo szeánsz DJ-vel, a szervezők megidézik az 50-es, 60-as évek olasz dolce vita hangulatát zenével, robogókkal és megjelenik az olasz bárkultúra, azaz az édes élet keserűinek és aperitifjeinek bódító világa is. Érkezik egy olasz sommelier nagymester, aki az olivák csodálatos sokaságát mutatja be, a legrégebbi magyar pezsgő manufaktúra, a Törley pedig elhozza a legkiválóbb nemzetközi brut nature – zero dosage remekeket. A nagyközönségnek szóló ingyenes előadások mellett élményétkezéseken, workshopokon és vezetett kóstolókon keresztül is ízelítőt kínál a rendezvény az olasz gasztronómiából, mindezt egyedülálló programhelyszínén, a jezsuita rend által a 18. században épített templombelsőben. A Mercato színpadon az olasz kulinária világába kóstolhatunk bele Gianni Annoni vezetésével, a Gyereksátorban Kalas Györgyi várja a kicsiket, a Borsátorban pedig remek szakmai programokon vehetünk részt.

 

Címkék