A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet. A gasztroünnepet a korábbinál is gazdagabb programkínálattal szeptember 6. és 8. között rendezik Veszprémben. A nagyközönségnek szóló ingyenes előadások mellett élményétkezéseken, workshopokon és vezetett kóstolókon keresztül is ízelítőt kínál a rendezvény az olasz gasztronómiából, mindezt egyedülálló programhelyszínén, a jezsuita rend által a 18. században épített templombelsőben. Különleges esemény lesz az a három élményétkezés, amelyeket két Michelin-csillagos olasz sztárséf, Giuseppe di Iorio és Mauro Elli prezentál, együtt és külön-külön is megmutatva művészetük legjavát,
Három élményebéden is részt vehetünk, a 2 Csillagos Olasz Meló eseményen a két olasz séf közös örömfőzésére kerül sor, az Aroma élményebéden Giuseppe di Iorio, az Il Cantuccio élményebéden pedig Mauro Elli ételkölteményei kerülnek terítékre. Több mesterkurzust is rendeznek, a Zöld Arany programon az oliváról tanulhatunk az Olasz Nemzeti Olivaolaj Kóstoló Szövetség alelnöke, Marcello Scoccia vezetésével. A Buborékok között és a Csúcsborok Olaszországból workshopon az Assoenologi Società Cooperativa, az olasz borszakmai szervezet igazgatója, Gabriele Valota kalauzolja majd a résztvevőket. Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus a Vulkánok Lankáin és az Észak dél ellen mesterkurzust vezeti majd. Dr. Mészáros Gabriella az Idő, Érték? program házigazdája lesz. A Gourmet Gelati mesterkurzuson pedig a fagyik és a fine-dining világába kapunk betekintést.
A részletes programkínálatot és a regisztrációs linkeket itt találjátok.