Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Éjszakai élet

Balaton Sound 2024: 30 új fellépő, új helyre költöző nagyszínpad

Közel 30 új név került fel a nemzetközi fellépők listájára, az új helyre költöző nagyszínpadon hajnalig tartanak majd a programok.

Éjszakai élet

A Balaton Sound és az INOTA Fesztivál is bekerült Európa legjobbjai közé

A European Festival Awards díjazottjai közé két balatoni fesztivál is bekerült: a Heineken Balaton Sound és az INOTA Fesztivál.

A Balatoni Hal- és Borünnep nevéből adódóan igyekszik felhívni a figyelmet a Magyar Tengerben elő halakra, illetve a helyi és országos borosgazdákra, vendéglátókra. A reformkorból ránkmaradt kezdeményezés napjainkra Balaton-felvidéki és kisrégiós ünneppé nőtte ki magát, amelyen a borbemutatók és borvásár mellett számos más rendezvény várja az érdeklődőket.

Program

Június 25. csütörtök
17.00 Borbemutató és borvásár. Balatoni halak kóstolója a Tagore sétányon. Meghívott pincészetek: Hudák Pince, Jásdi Pince, Koczor Pince, Lídia Borház, Mészáros Pince, Csiszár Pince. Vendégborvidék: Szekszárd
20.30 Csopak Demizson Allstars Orchestra koncert

Június 26. péntek
12.30 - 18.00 Lánchíd Rádió élő műsorai a sétányról
18.30 Térzene a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara közreműködésével.
19.00 Ünnepélyes megnyitó a Tagore sétányon. Köszöntőt mond: Bóka István polgármester,Kontrát Károly államtitkár. A rendezvényt megnyitja: Áder János köztársasági elnök. Közreműködik: Oberfrank Pál színművész
19.30 Balatonfüred Néptánc Együttes műsora
21.00 Muzsikás Együttes és barátainak műsora

Június 27. szombat
9.00 - 16.00 Sárkányhajó roadshow
10.00 - 12.00 Lánchíd Rádió élő műsorai a sétányról
10.30 Olvasótalálkozó a Heti Válasz munkatársaival (Blaha Étterem terasza)
12.00 Magyar Konyha legújabb számának bemutatója, meglepetés kóstoló. Közreműködik:Vinkó József főszerkesztő. (Tagore sétány)
20.30 Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál megnyitó TRIO BALKAN STRINGS koncert (SZERBIA)

Június 28. vasárnap
10-19 óra Cimbora Maraton gyerekprogramok, koncertek a Tagore sétányon.
12.00 Accord Quartett klasszikus zene
16.00 Cimbora Zenekar koncertje
18.00 Novák János és Kovács Kriszta műsora
19.00 KLASSZ a pARTON! Játsszunk együtt! A MOL Tehetségtámogató programjának nyertesei: Megyimorecz Ildikó /ének/, Stark János Mátyás /hegedű/, Kovács Gergely /zongora/ , Virág Mátyás /cselló/

------

Rendezvények Paloznakon

Június 27. szombat
10.00 – 13.00 Kézműves foglalkozás, népi gyerekjátékok (Tájház udvara)
15.00 Halétel főzőverseny és kóstoló.
20.00 Black Riders Együttes koncertje

Június 28. vasárnap
10.00 – 13.00 Kézműves fogalakozás, népi gyerekjátékok
Kísérőprogramok: Paraszti enteriőr a XIX. század végén kiállítás (Paloznaki Tájház) Beretvás Csanád szobrászművész kiállítása (Szt. József Ház kiállítóterem, Fő u. 2.) A kiállítások látogathatók: csütörtöktől vasárnapig 10.00 – 19.00 óra között

------

Rendezvények Tihanyban

Június 26. péntek
20.00 Kövy Szabolcs „különleges koncert, különleges fényekben” (Mádl Ferenc tér)

Június 27. szombat
8.00-14.00 Balaton felvidéki borok kóstolója, bográcsban főzött halászlé. Kis- és őstermelők kínálják portékáikat, gyerekeknek játszóház, kézműves foglalkozás (Akasztó-dombi PIAC)
15-19 Ingyenes belépés a Szabadtéri Néprajzi Múzeumba, tárlatvezetés. Folklór műsorok, kézműves foglalkozás gyerekeknek (Parasztgazdaház, Pisky-sétány)
20.00 Utcabál az SMS Együttessel (Mádl Ferenc tér)

Hasonló tartalmak

Aktív

Csobánc meghódítása holdfényben

Mi a Keszi név eredete? Mit rejt Gyulakeszi temetője? Mi az a Széna-eregető? Honnan ered a Csobánc név? Mit mondtak a várvédő csobánci nők a labancnak?

Aktív

Túra a Szent György-hegyen

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence egyik legizgalmasabb geológiai „alkotása”. A medence közepén fekvő vulkán geológiai csodáival, valamint páratlan természeti és gazdag kultúrtörténeti értékeivel szuper túracélpont. Március 16-án erről győződhettek meg ti is, egy 8,5 km és 4 óra hosszú túra során: megismerkedhettek a Sárkány történetével és megtudhatjátok, hogy valóban jégbarlang-e a Jégbarlang.

Látnivalók & kultúra

XI. Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között, a tavaszi hosszú hétvégén tartják a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-as forradalom a reformkori városrészben: a szabad alkotás élményébe feledkezhetünk bele a Huray-villa romantikus kertjében, de lesz fáklyás felvonulás, bábszínházi előadás is.

Gasztró

„Gyereknek bátor” – Beck Zoli koncertvacsora

Március 15-én Beck Zolival hangolódhatunk a tavaszra a Kalózban, a Taste Balaton Fesztivál keretein belül. Az egy szál gitáros dalok mellé extra balatoni borsor jár, valamint a Kalóz gourmet fogásai: harcsa ruszli, kucsmagomba capuccino, vászolyi sajt, ropogós körömpörkölt, medvehagymás burgonypüré, és más finomságok.

Neked ajánlott

A